juni 22, 2016

Van Empel Inspecties en Advisering kiest voor Dynamics NAV, CRM en de BDivergent Suite Inspectie en Onderhoud

Van Empel Inspecties en Advisering moest zijn bedrijfsprocessen gaan aanpassen op zijn CRM-systeem – eigenlijk de omgekeerde wereld. Hoe kunnen we dat omdraaien? En tegelijkertijd onze systemen toekomstproof maken en onderbrengen in de cloud?

Als inspecteur van brandstof-, stook- en elektra-installaties wil Van Empel zijn klanten altijd kwaliteit kunnen bieden. Niet alleen om klanten te helpen om maximaal rendement uit hun installaties te halen, ook om de veiligheid in gebouwen te kunnen waarborgen. Dat vraagt om een IT-oplossing die de werkprocessen adequaat, efficiënt en doelgericht ondersteunt.

Omgekeerde wereld
“We gebruikten CRM-software die gemaakt was voor installateurs, niet voor inspecteurs”, zegt Dennis van Stratum, Operationeel Manager bij Van Empel. “Onze werkwijze gingen wij steeds meer aanpassen aan ons huidig CRM-systeem. Dat leek ons niet de bedoeling. Daarom besloten we op zoek te gaan naar een nieuwe oplossing. Bovendien wilden we ons ERP-systeem graag vernieuwen en onderbrengen in de cloud.” Van Empel ging op zoek naar een ICT-partner die daarbij kon helpen.

Meer dan technologie
Het vinden van de juiste ICT-leverancier bleek nog niet zo eenvoudig. Van Stratum: “Veel partijen boden puur de technologie. Terwijl wij ook een meedenkende partner zochten voor advies en vragen”. Na een gesprek met BDivergent was Van Empel meteen overtuigd. “In twee uur hebben we onze scenario’s en bijpassende mogelijkheden besproken en onder de loep genomen.” Het antwoord? De BDivergent Solution Suite Inspectie en Onderhoud, CRM, SharePoint en Dynamics NAV, allemaal gebaseerd op het Microsoft Dynamics Platform.

Voordelen
BDivergent en Van Empel kozen het Microsoft Dynamics Platform als basis. Op dit platform levert BDivergent modulair de branchespecifieke software die de bedrijfsprocessen optimaal ondersteunt. In de toekomst kan Van Empel zijn ICT-omgeving verder uitbreiden met Suites naar keuze die op dat moment nodig zijn. De Suite HRM lijkt een logische vervolgstap.

Kortom:

  • Advies, vraagbaak en ontzorging via één aanspreekpunt
  • Basis om in de toekomst andere bedrijfsprocessen te ondersteunen met passende Suites
  • Samenwerken en kennisdelen over alle bedrijfsprocessen heen
  • Efficiency en betere dienstverlening door compleet platform
  • Flexibiliteit om naar wens (kosten)efficiënt suites toe te voegen
  • Volledig in de cloud: anytime, anywhere en any device

Ga naar Van Empel Inspecties