mei 31, 2016

Nivo Groep Zaandam werkt efficiënter en klantvriendelijker met CRM Solution Suites

Hoe kunnen we klantgerichter en vooral efficiënter werken? Dat vroeg Nivo Groep Zaandam, zich af. Deze zakelijke dienstverlener was toe aan een nieuwe manier van communiceren. Dat vroeg om slimme automatisering met een passende CRM-oplossing.

“Onze bedrijfsinformatie was opgeslagen op diverse plekken en systemen. Hierdoor hadden we geen overzicht meer en was onze klantenservice niet persoonlijk genoeg”, zegt Pieter de Braal, Algemeen Directeur bij Nivo Groep. “Ook wilden we graag een systeem waarin we onze kennis kunnen borgen en dat ons helpt om doelen te stellen. Helaas was onze huidige CRM-systeem volledig maatwerk, waardoor we het niet daarop konden aanpassen.”

Betrokken partner
Nivo Groep zocht een meedenkende ICT-partner die zijn businessbehoeften kon vertalen in de juiste technologie op basis van een persoonlijke aanpak. “Een zakenrelatie attendeerde ons op BDivergent: een jonge frisse onderneming waarvan de medewerkers zich bewezen hebben in de CRM-wereld”, licht De Braal toe. “Vanaf het eerste moment voelde het goed. BDivergent gaf een duidelijke uitleg wat ze voor ons konden betekenen.” Een nieuwe samenwerking was geboren. “Inmiddels zijn we een jaar verder en hebben wij de volledige CRM-oplossing ondergebracht bij BDivergent.”

Solution Suites
Allereerst lichtte BDivergent het concept van de BDivergent Solution Suites persoonlijk toe aan de betrokkenen medewerkers van de Nivo Groep. Daarna inventariseerde BDivergent de behoeften qua sales, projecten, cursusadministratie, administratieonderhoud en managementinformatie. Om deze vervolgens te vertalen naar de juiste technologie: het Microsoft Dynamics Platform: Office 365, CRM en PowerBI, aangevuld met de suites Projectmanagement en Cursistenadministratie en COIN voor commercieel inzicht.

Voordelen
Met zijn nieuwe CRM-omgeving kan Nivo Groep samenwerken en kennisdelen over de bedrijfsprocessen heen. Het resultaat volgens De Braal? “Een hogere klanttevredenheid doordat we eenvoudig relatiegegevens kunnen inzien, een fikse kostenbesparing door meer efficiency en een ICT-partner waar we van op aan kunnen.” De CRM-omgeving biedt Nivo Groep bovendien voldoende flexibiliteit voor de toekomst. Zo wordt de omgeving binnenkort uitgebreid met Microsoft Dynamics NAV (ERP) voor het ondersteunen van financiële processen.

Kortom:

  • Relatiegegevens inzichtelijk met één druk op de knop
  • Mogelijkheid om persoonlijker en klantgerichter te werken
  • Meer efficiency door een CRM-systeem dat bedrijfsprocessen optimaal ondersteunt
  • Kostenbesparing door minder handmatige handelingen en effectievere communicatie
  • Schaalbaarheid qua functionaliteit en dataverwerkingscapaciteit
  • Slagvaardigere organisatie door doelgericht informatieverzending en overzichtelijke administratie op persoonsniveau

Ga naar Nivo Groep Zaandam